Futbalisti Košíc zlomili sériu prehier, v derby zdolali Michalovce 2:1

02.12.2023 Celý región

Košice 1. decembra (TASR) - Futbalisti FC Košice zvíťazili v piatkovom zápase 16. kola Niké ligy nad MFK Zemplín Michalovce 2:1 . Pre Košičanov to bol prvý triumf po 10 ligových prehrách, po ktorých si upevnili priebežnú 10. priečku. Michalovčania nezvíťazili ani v 16. zápase sezóny, na konte majú 5 bodov za remízy.

Domáci išli do vedenia gólom útočníka Tidjaniho Ananeho, ktorý v 17. minúte efektnými nožničkami zužitkoval center Lukáša Fabiša. Hostia mali v prvom polčase vyrovnať, no nepodarilo sa im to ani v 41. minúte, keď Lukáš Jánošík nepremenil penaltu. Aj v druhom polčase sa hral zaujímavý futbal s viacerými gólovými príležitosťami. Michalovčania sa vyrovnania dočkali v 86. minúte, keď sa strelou z hranice šestnástky presadil striedajúci Magda - 1:1. V nadstavenom čase spravili hostia chybu na vlastnej polovici, po ktorej sa Košičania dostali k protiútoku, v ktorom Medved posunul loptu na ľavé krídlo Petrákovi, ktorý prekonal brankára Freliha - 2:1.

hlasy:

Ján Kozák ml., tréner FC Košice:
"Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Po príchode do klubu som videl, že atmosféra nie je najlepšia a že potrebuje pozitívny výsledok, pretože hráči pracovali naozaj tvrdo. Som rád, že hráči, ľudia v klube a fanúšikovia zažili po dlhom čase pocit víťazstva. Každý konečne očakával nejaké body. Michalovčania si vytvorili na môj vkus veľa príležitostí. Mali sme dnes aj šťastie. Bol to veľmi ťažký zápas a verím, že tento výsledok nás povzbudí."

Peter Struhár, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Každý vedel, o čo sa dnes hrá. Diváci si prišli na svoje, obe mužstvá si vedeli vytvoriť šance. My sme chceli prečíslovať stred, to sa nám aj darilo. V prvom polčase sme mali dva nájazdy na brankára, ktoré sme nepremenili. Košice nás potrestali, potom prišla naša šanca v podobe pokutového kopu, no ten sme nepremenili. V prvom polčase sme si museli niečo povedať v šatni. Vedeli sme, že domáci budú kúskovať hru, ale to je normálne, keďže tento zápas bol dôležitý pre oba tímy. Po strelení gólu sme boli v psychickej pohode. Žiaľ, Dano Magda, ktorý mohol byť hrdinom, spravil chybu, ktorú domáci potrestali."


Niké liga - 16. kolo:

FC Košice - MFK Zemplín Michalovce 2:1
(1:0)
Góly: 17. Anane, 90.+2 Petrák - 86. Magda. Rozhodovali: Dohál – Ferenc, Hrmo, ŽK: Frelih, Jeřábek, Struhár (mimo ihriska), 1152 divákov.

Košice: Kira - Greššák, Fabiš, Jonec, Šindelář, Mizerák (85. Petrák) - Faško, Qose (82. Sovič), Gallovič, Anane (68. Liener) - Medved

Michalovce: Frelih (35. Frelih) - Magda, Jeřábek, Volanakis, Šimko - Danko (85. Magda), Vaško, Zubairu (46. Musák), Šimamura - Jánošík (79. Pavúk), Van Kessel
 

Vyberte región